Allan Hye og Benjamin Bonde deler gruppesejre i anden afdeling af SGP

Af Per Hansen

Der deltog denne gang 6 mand høj fra Haderslev skakklub. I skoleskakgruppen var Benjamin med, og han gjorde næsten rent bord med 9½ af 10. Det var en fornøjelse at se på, han bruger nu mere tid og spiller derfor bedre end set før. Især var det sjovt at se da han i pausen spillede lyn mod 80-årige Jørgen Åskov, som har over 2000 i rating. Der stod mange omkring brættet og håbede på Benjamin og han blev ikke bare trykket flad! Flot og sjovt!

Poul Vyff er vores nye medlem og deltog her for første gang i en turnering. Det er altid spændende, og Poul klarede den med 3½ af 7, fint. Det er dejligt at se nye medlemmer i klubben! Poul spiller væsentligt stærkere end mange andre som ”kun” har spillet privat, så det bliver spændende at følge ham fremover i klubben!

I 1+2 klasse havde vi Gert med og med 4 1/2 af 7 satte han sig på en delt 2.-plads. Ærgerligt at et dumt nederlag kostede en absolut topplacering, men Gert viste atter at han er svær at slå!

I mesterklassen var vi 3 med. Jacob scorede 1½ af 6 hvilket han sikkert ikke er helt tilfreds med, men han tog point fra forhåndsfavoritten Kim Skaanning og flere af nederlagene var på marginalerne, blandt andet mod mig, så held/uheld i konkrete situationer var udslagsgivende.

Jeg har aldrig været specielt god til den her betænkningstid, men startede med 3½ af 4 hvorefter et unødvendigt nederlag mod Hye stoppede festen. I sidste runde havde jeg stor fordel indtil bukken indfandt sig. Ok, flere gode og spændende partier.

Allan Hye har lige nu ramt formen med 4 turneringer i træk hvor han er endt i toppen. Han spiller solidt med en god evne til at slå til chancen byder sig! En delt førsteplads er et godt resultat!

Det var en god dag, et fint arrangeret stævne og næste gang satser vi på endnu flere fra klubben!

error