Seniorer/juniorer i Haderslev skakklub!

Processen med at tilføre juniorer i klubben, har været noget af det mest spændende og inspirerende jeg har deltaget i! Vi tog først 6 børn ind. Det er tæt på max.antal når de skal lære det ordentligt! Kai Bjørnskov og jeg har villet lære dem rigtig skak fra starten af, vel vidende at det er en stor opgave.

Søndag var en milepæl i den henseende. At 2 af børnene allerede nu viste sig klar til at spille holdkamp på 2. holdet i mesterrækken efter 5 måneder viser, at Haderslev har fundet metoden.( nr 3 var på ferie!) Men han slår nu alle familiemedlemmerne så….

Vores seniorer vist sig at være guld værd i processen. De har taget imod børnene med åbne arme og stemningen på klubaftenen har løftet sig mærkbart. Her har aldersforskellen har vist sig at være en kæmpe styrke.

Gennemsnitsalderen i skakklubberne i Danmark fortæller at der skal nyt blod ind. Vi får kun nye medlemmer, læs juniorer ind i klubberne hvis nogle oplærer dem inden deres første klubturnering.Ingen skal tabe 7 partier i træk! Eller 14! Så ser vi ikke dem mere! Jeg har hørt der er 200000 børn der spiller skak i Danmark! Nej, de spiller 1. h4-h5 og på den måde bliver de aldrig klubspillere! Aldrig.

Kai og jeg viser dem hver gang et parti, der illustrerer et bestemt tema. Det tager 15 min. Vi holder os ikke tilbage! Tarrach, Botvinnik. Tal. Fischer, Larsen, Kasparov Spasski, Karpov er ikke ukendte navne for dem! Udgangspunktet var mat med dronning og konge mod konge for 5 måneder siden! Herefter spiller de mod hinanden. 2. gang stillede de selv urene.

Skakspillere der selv nyder de store partier har en forpligtelse til at videregive guldet! Min tidlige klubformand i Nordre fortalte engang, at han kom ind i et lokale hvor der sad 2 landsholdsspillere og 3 der tidligere havde deltaget i kandidatklassen og ventede på en der kunne stille uret for dem!!! Ja, der følte jeg mig også selv ramt, så jeg måtte også i gang!

Der er nu 3 drenge på 11 år i klubben. Nu er vi på udkig efter 3-5 nye. Meningen er at starte dem op sammen, således at de ikke ryger ind i en masse nederlag mod de, nu, mere erfarne!

Per Hansen

error