Fredericia – Haderslev  5½ – 2½ 

Af Kai Christian Bjørnskov

Divisionsturneringen 2018-19

Fredericia, 27.1.2019
1.
division, grp. 2, 5. Runde.

 Fredericia – Haderslev  5½ – 2½  


Niels J Fries-Nielsen – Jan Garbrecht    x

Frank Schwarz – Per Hansen                  x

Kaj Junge – Allan Hye                              x

Michael B. Madsen – Carsten Hansen    x

Carsten Bank Friis – Kai Bjørnskov       x

Adesh Easwaralingam–Christian Nors   1

Rasmus Østergaard – Ole  Poulsen         1

Søren Rix – Christian Frost Jørgensen   1

 

En kamp, hvor vi var klart underratede. På alle brætter havde Fredericiaholdet omkring 200 ratingpoint mere end os, og forudsigelsen var, at vi burde tabe 2-6. Men en koncentreret indsats fra vores topspillere, hvor de 5 øverste alle spillede remis, sikrede et resultat, som var lidt bedre end forudsagt. Desværre gik vi ned på de sidste 3 brætter, hvor overmagten blev for stor.

 Ved bræt 1 tog Jan og Niels Jørgen en hurtig remis, da Niels Jørgen ikke fik noget særligt ud af åbningen.

Bræt 2 så derimod en hårdt kæmpende Per, der kom godt ud af åbningen med en superløber på e5. Desværre besluttede han at trække den tilbage, hvorefter hvid overtog kommandoen, og hvor Per så efter en kvalitetsgevinst stod over for et par magtfulde løbere. Per red dog stormen af med en sikker remis.

Allan havde ved bræt 3 tilsyneladende pæn fordel, men fandt ingen mulighed for gevinst, ifald den overhovedet var der. Et korrekt spillet parti.

Partiet mellem Carsten og Michael. ved bræt 4 var kompliceret, men hele tiden i balance, skønt det så ud til, at Carsten var presset. En lille afbytningskombination til sidst satte dog sagen på plads.

Ved bræt 5 spillede Carsten Cambridge-Springs, et forsvar, som kan blive meget kompliceret. Kai valgte hovedvarianten, og sort fik godt spil, dog uden at kunne finde noget afgørende, og efter en mindre afbytning tog man remis i en lidt bedre stilling for hvid.

Bræt 6 startede egentlig fint nok, da Christian i et fransk centrum fik d4-bonden. Til gengæld måtte han overlade hvid initiativet. Men så gik Christian i stå og fandt intet aktivt spil, hvorefter hvid tålmodigt spillede sig ind i alle sorts huller og endte med et hurtigt kongeangreb.

Heller ikke bræt 7 gav point. Ole gik ellers ind i en Grünfeld, der gav nogenlunde lige spil, men kun for at miste en officer for 2 bønder. Derefter var der ikke så meget kamp tilbage, skønt Ole fortsatte sejt til mat.

Endelig leverede Christian Frost på bræt 8 en fin præstation helt indtil træk 29, hvor han overså en vindende kombination! Derefter kom der afbytning, og Søren slap med skrækken. Grundlæggende en god kamp!

Øvrige resultater i gruppen:

 Nordre – Herning                          7-1

Aalborg – SK 68 II                         3½-4½

Viborg – Nørresundby                  4-4

 

Stillingen efter 5. runde:

 

  1. Nordre I 33 10MP
  2. Fredericia I 24,5 8 MP
  3. SK 68 II 20,5 5 MP
  4. Herning I 18,5 6 MP
  5. Viborg I 17,5 3 MP
  6. Nørresundby I 17 3 MP
  7. Haderslev I 15,5 4 MP
  8. Ålborg I 13,5 1 MP

 

Please follow and like us:
error