Haderslev – Viborg 3-5

Divisionsturneringen 2018-19 UC Syd, Haderslev, 13.1.2019

1. division, grp. 2, 4. Runde.
Haderslev – Viborg 3-5

Jan Garbrecht – Allan Holst x

Per Hansen – Esmat Guindy x

Allan Hye- Søren Ejdom 1

Carsten Hansen – Peter Graves 1

Kai Bjørnskov – Claus Rossen 2

Christian Nors A. –Jes Harholm 2

Ole Poulsen – Thomas Suarez 2

Tom Holck – Anders Revsgaard And. 2

En hård kamp, hvor vores bund faldt helt igennem, medens toppen klarede det fint. Ved bræt 1 holdt Jan partiet kørende med tryk i centrum, og i 31. træk havde han chancen for mindst lige spil, så Allan Holst, der havde mistet initiativet, var tilfreds med remis.

Ved bræt 2 byggede Per op til lidt angreb på dronningefløjen, og da Esmat ikke havde fået løst problemet med sin dårlige løber, var hun nok tilfreds med remistilbuddet. Per mente selv efter partiet, at han med e3-e4 i 19. træk havde fået gode angrebschancer, og heri giver Fritz ham ret!

Bræt 3 var et sindsoprivende opgør, hvor Allan stod klart til tab i store dele af partiet, men Søren fandt ikke de rigtige løsninger, hvorefter pointet lidt ufortjent gik til Hader-slev. Bedøm selv præstationerne!

Ved bræt 4 fik Carsten efter en lige åbning hurtigt næsten pointet forærende, da mod-standeren først byttede sin velposterede Ld4 af mod en halvsyg springer på f2 og derefter frivilligt åbnede sin kongestilling. Det lod Carsten sig ikke sige 2 gange, og efter en-to-bang var det ovre.

Men herefter var det ovre for Haderslev.

Kai spillede på bræt 5 svagt i åbningen mod et af Lars Hansens patentsystemer, måtte tåle en svag dobbeltbonde og huller i de sorte felter og fandt intet fornuftigt, skønt han gjorde sit bedste for at rode det sammen. Alt prellede af på Claus, der vandt sikkert.

Lidt bedre gik det ved bræt 6, hvor Christian i bogindisk ikke fik nogen fordel, men et ro-ligt, lige spil med en sølle dobbeltbonde mindre. Partiet stod længe lige, indtil Christian ville tilbageerobre sin bonde og kom til at miste D-linien. Stadig kunne vi være reddet, men en for optimistisk afbytning gav sort kongeangreb, som pludselig afgjorde.

Ved bræt 7 spillede Ole og Thomas en kongeinder, hvor begge så velforberedte ud. Men efter diverse finter måtte Ole finde sig i en dårlig h-bonde og overgang til slutspil, som langsomt, men sikkert gik tabt.

Endelig måtte også Tom ved bræt 8 bide i græsset. Han kom lidt galt af sted i åbningen, hvor han mistede en vigtig bonde og kontrol med centrum. Lidt fusk gjorde det til 2 bøn-der, og skønt Tom fik åbnet stillingen, var der ikke nok. I afslutningen var Tom lige ved at erobre sort dronning med et tårnoffer og binding, men det endte desværre med en mod-binding og en kvalitet for lidt. Men en interessant afslutning, skønt pointet jo gik til den forkerte side.


Øvrige resultater:

Herning – Fredericia 1½ – 6½

Aalborg – Nordre 1-7

SK 68 II – Nørresundby 4 – 4


Stillingen efter 4. runde:

1. Nordre 26 8 MP

2. Fredericia 19 6 MP

3. Herning 17½ 6 MP

4. SK 1968 II 16 3 MP

5. Viborg 13½ 2 MP

6. Haderslev 13 4 MP

7. Nørresundby 13 2 mp

8. Aalborg I 10 1 mp

Kai Bjørnskov

Please follow and like us:
error