Tilbage på sporet: Haderslev – Aalborg  5 – 3

Tekst og musik: Kai Christian Bjørnskov:

Divisionsturneringen 2018-19 – 1.division, grp. 2, 3. Runde.

UC Syd, Haderslev, 9.12.2018

    

Jan Garbrecht – Jacob Würtz                  1

Per Hansen – Kasper Skaarup                 1       

Asbjørn Schack – Ivan De Hoogt             ½

Allan Hye- Bjarne Sønderstrup               ½

Jesper K. Jensen – Sune Kovshøj            2

Carsten Hansen – Jan Peter Lysberg      1

Kai Bjørnskov – Christian Volmer Ni.     ½

Christian Nors A. – Rifat Celiloglu          ½

 

Så er vi tilbage på sporet igen. Der var afbud fra Ole, men heldigvis var Asbjørn hjemme og en fuldgod reserve.

Ved bræt 1 spillede Jan og Jacob et kompliceret parti, hvor Jan var hårdt trængt fra starten, men fik stabiliseret stillingen og endte med to tynde for en tyk og 2 bønder – en lige stilling. Men herfra viste de to lette og dronningen, at de er stærkere i midtspillet, og Jan fik med lange manøvrer raget hele pointet til sig.

Per havde det lettere ved bræt 2, hvor hans modstander i en let presset stilling overså en klassisk manøvre, som omgående kostede en officer. Per tog skamløst imod og vandt let!

Asbjørn var kommet hjem og tog sig sikkert af bræt 3, hvor han tillod et løberoffer på h7 i tillid til, at det ikke var rigtig farligt. Det passede, og efter lidt spilfægterier, som ellers godt kunne have udviklet sig, tog man remis.

Ved bræt 4 havde Allan hvid i nimzoindisk og fik i Wywillopstillingen er pæn fordel, som dog var vanskelig at udnytte i den lukkede stilling. Remis’en var måske lidt tidlig, men snusfornuftigt.

Jesper spillede som sædvanligt originalt ved bræt 5, men efter en rundgang med dronningen, som ikke gjorde så meget for udviklingen, fik hvid med sundt og roligt spil fordel, som hurtigt forvandledes til angreb. Jesper fandt ikke det bedst forsvar og lod sig til sidst sætte mat i 2 i en lille fin afslutning.

Carsten fik godt spil ved bræt 6, men lavede en fejlberegning, som kostede en bonde og let kunne have koster partiet. Han reddede sig over i et springerslutspil, som ved højere magters hjælp pludselig var vundet!! Carstens kommentar: Nu har jeg haft tre tabsstillinger, og de har givet 2 points!

Bræt 7 så en heroisk kæmpende Kai, som efter en vanskelig åbning, som han tydeligvis ikke kendte ret godt, kom ud af åbningen med lige spil, men godt en halv time for lidt på uret. Den slags koster ofte, og her blev det i form af små unøjagtigheder, som førte til et let underlegent springerslutspil og i hvert fald uden gevinstchancer. I fortsættelse var partiet pænt lige, men lige efter tidkontrollen begik Kai endnu en fejl, som let kunne have kostet det hele point, men ingen af spillerne kunne gennemskue en lang variant og tog derfor remis.,

Endelig var Christian ved bræt 8 både dagens mand og dagens synder, da han roligt overspillede sin modstander i dronningegambit og derefter, da  han skulle levere dødsstødet, lod ham slippe med et blåt remisøje.

Men en dejlig kamp ovenpå kløene mod Århus Nordre. Og så nåede vi endda fint væk fra sidstepladsen.

 

Øvrige resultater:

Nr. Sundby – Herning      3½ – 4½

Viborg – SK 68 II              2½-5½

Nordre I – Fredericia        5 – 3

 

Stillingen efter 3. runde:

  1. Nordre I – 19 p – 6 MP
  2. Herning – 16 p – 6 MP
  3. Fredericia – 12½ p – 4 MP
  4. SK 1968 II – 12 p – 2 MP
  5. Haderslev – 10 p – 4 MP
  6. Nørresundby – 9 p  -1 MP
  7. Aalborg – 9 p – 1 MP
  8. Viborg – 8,5 p – 0 MP 
Please follow and like us: