Haderslev 1 – Nordre 1.      ½-  7 ½

For mig en helt speciel oplevelse da jeg jo har spillet i Nordre siden 1970. Det gav anledning til at mødes hos Jan som forberedelse nogle dage i forvejen da jeg selvfølgelig kender Nordre spillerne. Jeg havde medbragt en seddel med de sandsynlige åbninger :

1. bræt: Jeg regnede ikke med at Filip Boe ville med til grænsen så vi kiggede på Bækgård: Han starter med 1. d4, spiller du 1…g6 står der bønder på d4, e4 og c4 samt Sc3 om 4 træk! Sådan gik det og Jan kom fint fra start, endda med bonde over, men et fejltræk kostede en kvali og efter endnu en unøjagtighed var det slut! Ærgerligt, Jan kom godt fra start.

2. bræt: Jeg skulle møde Jørn Sloth og spurgte mine gamle holdkammerater om nogen kendte en giftig gambit, men de kunne godt se humoren! Sloth overlister man ikke i åbningen. Jeg kunne få en nimzoinder og overvejede kort om jeg skulle prøve a3 var. Det giver angrebschancer, men en amputeret bondestilling. Risikoen ville være at stå som et får efter 14 træk. Han regnede med at jeg ville spille 1. d4  Sf6 c4, men efter 1.d4 Sf6 2.Sf3 e6 3.e3 tænkte han 8 min. før han trak g6! Efter 50 træk havde vi en remisstilling trods ensfarvede løbere, men jeg havde dummet mig med et h3 og det er ikke en fordel med hvidfeltede løbere. Stillet overfor flere giftigheder i min tidsnød udløb tiden, men en meget spændende skaklig oplevelse var det! Den eneste tidligere verdensmester jeg får lov at møde i et seriøst parti!

3. bræt: Her havde jeg Hye på besøg en aften og forberedt 1. g3 fra Tom Petri.Her tog jeg fejl! han spillede 1. d4 og gjorde som han plejer. Rolig åbning, flytte, flytte, flytte flytte…. Så kom en mindre unøjagtighed fra Hye, bang, flytte, bang, bang og alt hænger! Ja Tom er bare god, rigtig god!

4. bræt: Jesper mod Johnni Veng. Umulig at forudse åbningen, men Jesper vandt hurtigt en bonde, klart bedst for os, men senere kom et par unøjagtigheder som betød at løberen på c1 stod der alt for længe og 0-1. Øv, det var her jeg havde satset på en gevinst til holdet.

5. bræt: Jan C. Han spiller 1.d4! Kongeindisk, Hollandsk og Slavisk er forbudt mod ham, for så er man hurtigt færdig! Det taktiske ligger godt til ham og han kender det indgående! Derfor havde jeg rådet Carsten til Tjekkisk benoni og vist ham en stilling efter 14 træk som de med stor sandsynlighed vil komme ud i. Det stemte præcist, men Jan Christensen formåede alligevel at skabe taktiske forviklinger som kostede et tårnslutspil med bonde mindre til Carsten. Det holdt dog lige akkurat remis. Godt kæmpet, Carsten!

6. bræt: Kai mod tidligere Århusmester Poul Erik Nielsen var uhyre kompliceret og her var vi ikke forberedt fordi Klitgård havde afbud fra Nordre. Poul Erik spiller det samme med hvid hver gang, hvorimod han spiller flere ting med sort. En unøjagtighed fra Kai var dog nok, så ramlede korthuset i en ellers meget spændende stilling!

7. bræt: Vi havde regnet med Holst på 8. bræt og forberedt e4 e6. Ole spiller aldrig e4 så på hans spørgsmål til mig om hvad der sker hvis Holst spiller andet end fransk på e4 var svaret: Så får du min bil!!! Det er et risikofrit udsagn for Holst kan ikke finde på andet!( 2 dage efter måtte den i øvrigt på værksted!!)

Imidlertid betød deres afbud at Christian nu sad med sort mod Holst. Da jeg så Nordres opstilling trak jeg hurtigt Christian med ud på gangen: Ingen kongeinder, det bliver Sämisch og på flere af de julefrokoster jeg har deltaget i sammen med Holst har hen på et tidspunkt rejst sig op: ” I skal vide, at i forhold til livets store øjeblikke er der et som overgår alle andre! Når jeg sidder bag de hvide brikker i min Sämisch, så mærker jeg hvad tilværelsen virkelig går ud på!” Men stakkels Christian kan kun kongeindisk så et 0. Christian mente selv han havde stået ok, men, men!

8.bræt: Afbuddet betød, at Ole nu sad overfor Nina Højberg og bortset fra åbningsspillet er Nina skarp og har været det altid. Ole ofrede et tårn, Nina regnede det ud og vandt! Hun kan regne alt igennem, taktiske stillinger mod hende er dumt, men jeg havde ikke mulighed for at briefe Ole inden kampstart.

 

Jeg spillede 2. bræt for Haderslev. Hvis jeg spillede for Nordre var jeg slet ikke på deres 1. hold! Det var heldigt vi var så godt forberedt, ellers kunne vi have tabt stort!

For mig en virkelig god dag og et virkelig spændende parti!

Per Hansen

Please follow and like us: