Skoleskakken genopstår!

Skoleskak i Haderslev skakklub.

Kai Bjørnskov og Per Hansen har nu fået startet på skoleskak i klubbens regi !

Vi spiller hver torsdag fra kl. 16- 18. I begyndelsen satser vi på de børn som har kvalificeret sig til DM, men senere udvider vi med alle som har lyst. Jeg synes vi er kommet godt i gang og har nu fået udformet en slags skabelon for de 2 timer.

Det starter med grundig gennemgang af et parti med et bestemt sigte. Det er i øjeblikket partier med focus på udvikling fra udgangsstillingen. Herefter ser vi på de forskellige afledninger, bindinger, matter, de forskellige brikkers styrke, samt andre typiske temaer. Herefter spiller de mod hinanden alle mod alle. Jeg er ikke i tvivl om at de rykker sig i forhold til deres kammerater i skolen på det skaklige område og det kan accelerere deres interesse for skak. Det er mit indtryk at de flytter sig hurtigt i måden at tænke skak på og det bliver rigtig spændende at se hvor mange af de her børn vi ser i klubturneringen fremover. Det er ikke nogen hemmelighed at det er intentionen med tiltaget.

At både Kai og jeg så nyder det er bare en tillægsgevinst!

Per Hansen