Holdturnering B-rækken

Mandag den 12. februar tog Haderslev skakklub imod holdene i B-rækkens gruppe 1 til det afsluttende stævne. Trods lidt forsinkelser fra et par af holdene kom alle i gang og fik en god afslutning på sæsonen.
Haderslev havde både 3. og 4. holdet i aktion. 4. holdet var på en vanskelig opgave mod Gråsten 2, men med en god indsats på de tre nederste brætter, der alle endte remis, kunne holdet trække sig tilbage med endnu et knebet nederlag på 1½-2½. Holdet endte dermed lige akkurat på sidstepladsen i gruppen, men blot ½ point efter Oversø-Frørup, som mødte Haderslev 3. Sidstnævnte måtte stille med to reserver, hvilket dog var en væsentlig forstærkning ift. til den oprindelige opstilling. Således havde Børge Schrøder og John T. Sørensen erstattet Marc, der ikke længere er aktiv, og Lars som ikke kunne spille flere kampe pga. sit engagement på 2. holdet. På papiret kunne en storsejr og lidt resultat-mæssigt held i topkampen mellem Bov 4 og Alssund 2 give Haderslev-holdet gruppens 1. plads. Det endte med at flaske sig for holdet, som vandt 3½-½ over Oversø-Frørup, mens Alssund kun vandt 2½-1½ over Bov 4, så Haderslev 3 sluttede ½ point foran Alssund.
Helt uden sværdslag var det dog ikke. John og Børge vandt godt nok i sikker stil, mens Christian Frost Jørgensen måtte nøjes med ½. På 4. bræt sad David Hedegaard med en fin stilling, som han var tæt på et formøble, men efter en fejl af modstanderen blev der sagt tak for kampen. Da resultatet blev noteret, opstod der dog tvivl om, hvem af de to kamphaner, som faktisk havde givet op. Begge var sikre på, at det var modparten, men heldigvis havde flere personer overværet optrinnet, herunder et par af Oversø-Frørups spillere, som alle var enige i, at sejren var Davids, og derfor blev situationen løst i mindelighed og pointet gik til Haderslev.

Slutstilling
Haderslev 3        13 (9 matchpoint)
Alssund 2            12½ (8)
Bov 4                    11 (6)