Op og ned med andetholdet

Den gode nyhed er at vores andethold her inden sidste runde ser ud til nok at skulle blive i mesterrække 1. Den dårlige: at vi ikke længere er med i oprykningskampen…

I femte runde spillede vi hjemme mod Evans III. Det burde være en overkommelig opgave, og vi vandt da også 4½-3½ med sejre til Allan Hye, Børge, Ejvind og John. Allan spillede simpelthen solidt og godt og ventede tålmodigt på chance – tilsyneladende uforstyrret af at han pludselig skulle bruge en halv time af sin betænkningstid på ekstraarbejde for holdlederen. Også Ejvind spillede godt og holdt et pres helt ind i slutspillet, hvor det lykkedes ham at vinde med en fiks lille vending. I den anden ende af skalaen gik Gert til angreb med de sorte brikker, ofrede på f7… og tabte. Og jeg gik i en åbningsfælde, hvorefter jeg aldrig kom ind i kampen. Se kampens resultater her.

I sjette runde var vi en tur i Varde. To afbud kom ind så sent som samme formiddag – og det var umuligt at skaffe reserver med så kort varsel. Da vi i forvejen manglede både Carsten og Børge, som var udlånt til førsteholdet, var det en hård opgave. Vi tabte dog kun 3-5 – eller med andre ord: de seks der stillede op, spillede 3-3. Vi tager de største highlights her:

Først Lars Jørgensen, der var overmatchet med 400 ratingpoint på bræt fem. Men alligevel skete dette:

Lars Jørgensen-Bjarne Rasmussen. Stilling efter 34.Tbe1.

Sort står sandsynligvis en lille smule bedre efter et normalt træk som 34… Sh5 eller 34… Df7. Men Hvid har også aktive muligheder. Om 34.Tbe1 var et trick i modstanderens tidnød, ved jeg ikke, men i hvert fald fulgte. 34… fxe3? 35.Sf5 Dd8 36.Se7+ Kh8 37.Sg6+ Kg8 38.Sxf8 og Hvid vandt et par træk senere.

Det var dog ikke den flotteste partiafslutning i matchen. Den stod Allan Hye nemlig for på bræt 2:

Gabor Erdodi-Allan Hye. Stilling efter 33.Thd1.

Sort har haft fordel igennem det meste af partiet. Men det er altså ikke hver dag man får lov til 33…Tc6+ 34.Kb2 Sd3+ 35.Kb1 Tdc8 36.a4 Tc1+ 37.Txc1 Txc1+ og 0-1 pga. 38. Ka2 Tc2+ 39.Kb1 Tb2#. Smukt!

Her er hele partiet:

Både John og Christian Frost kæmpede godt mod stærk modstand, men måtte til sidst strække våben.

Stillingen i mesterrække 1 efter næstsidste runde: