Andetholdet klarede sig over forventning i Bov

Med en tredje runde tæt på jul og diverse afbud kunne vores andethold kun mønstre syv spillere til kampen mod Bov 2 – som i forvejen på papiret har et bedre hold end vi.

Slutresultatet 3½-4½ – det mindst mulige nederlag og reelt uafgjort 3½-3½ på de syv brætter, der faktisk var besat – var meget bedre end forventet.

Efter ca. fem minutter var Børge færdig på bræt 3. Det betyder som regel en hurtig remis – således også denne gang. Svend Erik Kramer vurderede at han stod lidt ringere med sort efter 11 hurtigt udførte træk.

En god halv time senere var Jacob færdig på bræt 1. Her nåede han og Henrik Svane op på hele 14 træk i en symmetrisk stilling uden dronninger. Så Bovs taktik var efterhånden tydelig – remis med sort på de øverste brætter og så gå efter pointene med hvid.

Den taktik virkede ikke længere nede. På bræt 7 gik Lars’ modstander helt forkert i byen:

I denne stilling har Sort netop trukket 17… Sf6-e4?? og må erkende at efter 18.Dxe4 er der lige pludselig intet godt svar. Lars var efterfølgende sikkerheden selv og udlignede det på forhånd tabte bræt otte så stillingen var 2-2.

I føring kom vi godt nok aldrig, selv om det så godt ud på bræt 5 hvor Ole Wrang stod solidt i en meget lukket stilling mod Max Neuendorf, som på et tidspunkt ofrede en kvalitet for en form for positionel kompensation. Senere i partiet regnede Ole desværre galt og tabte mere eller mindre på stedet.

Gert Jöhnkbræt 2 forsøgte sig med et taktisk remistilbud for at vinde tid på uret. Det lykkedes, og modstanderen, stærke Frank Hammann, tilbød selv remis få træk senere. Partiet var nogenlunde i balance, men stillingen var strategisk set meget mere kompleks end i de andre partier.

bræt 6 var John på en på papiret svær opgave, som han klarede til topkarakter. Man kan fortolke det således at Guido Heinemann (som i øvrigt åbnede med det interessante 1.e4 c5 2.b4) overspillede sin stilling. I hvert fald endte det med et slutspil med en bonde mere til John – og efter endnu et par pudsigheder fik John lov til at stille et tårn bag den fri a-bonde:

Det er nok tabt ved korrekt spil, men Hvid kan stadig forsvare sig og håbe på et slutspil med h-bonde mod tårn. I stedet forsøgte han at stoppe a-bonden (hvilket er umuligt) og tabte hurtigt. Superflot spillet af John, som ikke lavede fejl, var tilfreds med at holde stillingen og så endelig slog til da han fik chancen.

bræt 4 virkede Bovs vind med hvid-taktik så endelig: Ejvind  havde egentlig forsvaret sig fint, men efter lang tids spil røg der en bonde, og stillingen i det dobbelte løberslutspil (de optræder temmelig sjældent og er normalt ikke til at finde ud af) var helt tabt.

Stillingen efter tre runder:

  1. Horsens, 17½ (6)
  2. Bov II, 14 (6)
  3. Haderslev II, 12½ (3)
  4. Evans III, 12 (3)
  5. Varde, 11½ (2)
  6. Springeren II, 10½ (3)
  7. Tønder, 10 (1)
  8. Ribe, 8 (0)

Der er to oprykkere i rækken, men det bliver svært at nå over stregen – til gengæld er der også lang vej ned.

Please follow and like us: