Ungdoms DM 2017

Skanderborg var vært for årets UDM som blev spillet i weekenden. Deltagerantallet, ca. 90, var på niveau med de forgående år og med relativt mange helt unge spillere. I de ældste gruppe var deltagerantallet skuffende lavt. Arrangørerne slog de to ældste drenge og pigegruppe sammen i en fælles pulje som blev vundet af en stærkt spillende Thomas Thybo (Skive SK) med 3½ af 5. Asbjørn spillede en lidt slap turnering med for mange remiser (+1,=4).  Men da konkurrenterne osse spillede under vanlig standard rakte det akkurat, og på sidste korrektionsdecimal, til en samlet fjerdeplads. Og, meget heldigt, som en slutplacering som næstbedste i U16. Det sidste er af betydning da de to bedst placerede i hver aldersgruppe kvalificere sig til næste års Nordiske mesterskaber i skoleskak.

Eneste skakmæssige lyspunkt var Asbjørns tredje rundes parti mod den senere turneringsvinder. Asbjørn var som Sort gået galt i midtspillet men fandt det præcise modspil frem i tidsnøden. Efter 55. ,Kc4-d3 tog man remis i stillingen:

56. Td7+ besvares med Kc4 – for andre træk er der evige tårnskakker på 1-2 linje

Please follow and like us: